Logo TOP BLAT

Întrebări frecvente
despre Quartz Compozit

Am pregătit o serie de răspunsuri la cele mai des întâlnite întrebări.

Quartzul compozit este o piatră compozită care este rezultatul unui proces de amestecare în care ingredientul principal, quartzul, care se regăsește în proporție de 95% în compoziția produsului finit, este combinat cu rășini polimerice, pigmenți de culoare și alte tipuri de elemente de decor (ex: oglindă).

Quartzul, care reprezintă de fapt baza produsului finit, quartzul compozit, este unul dintre cele mai dure minerale din natură, cu o duritate apropiată de cea a diamantului.

Rășinile au rolul de a închega compoziția sub forma unui material foarte dur, fără porozități, calitate care ajută la prevenirea în totalitate a dezvoltării bacteriilor pe suprafața quartzului compozit și, totodată, conferă materialului rezistență superioară la pete și zgârieturi. Astfel, produsul finit oferă avantaje net superioare materialelor naturale, cum ar fi granitul, marmura, onyxul sau alte roci folosite în amenajări.

Quartzul compozit este foarte rezistent, dar nu indestructibil. Are o rezistență mare la lovituri, zgârieturi, pete sau foc. Ca toate materialele însă, quartzul compozit poate suferi daune iremediabile de la agenți chimici foarte puternici, șoc termic sau acțiuni mecanice puternice (ex: lovituri).

Mulțumită compoziției de quartz natural, cu o duritate foarte mare, quartzul compozit are o rezistență sporită la zgârieturi sau abraziuni. Tocmai din acest motiv, se poate tăia sau toca pe blaturile de quartz compozit fără a folosi un suport de tăiat, astfel încât să se poată utiliza toată suprafața blatului ca blat de lucru pentru prepararea mâncărurilor preferate. Cu toate acestea, pentru a menține cât mai mult strălucirea ca-n prima zi a blatului de bucătărie, este recomandat să folosiți un suport de tăiere.

În clipa de față, quartzul compozit este materialul numărul 1 în lume ca alegere a oamenilor pentru blaturi de bucătărie. El se poate folosi nu doar ca blat de bucătărie, ci și pentru blaturi de baie (cu sau fără mobilier sub blat), baruri, pulturi, trepte, contratrepte, placare pereți și placări de pardoseală, fiind unul dintre cele mai versatile materiale compozite. Însă, în 90% din cazuri, este cel mai bine pus în valoare în bucătărie, sub forma de blat de bucătărie. Este unul dintre materialele cele mai rezistente și mai ușor de întreținut.

NU. Quartzul compozit este un material care are în compoziție 93-95% quartz și este un material de natură organică, quartzul fiind un material în totalitate natural. Materialul în sine este antibacterian, astfel nepermițând dezvoltarea bacteriilor sau a microbilor, ceea ce îl face un material ideal pentru orice locuință sau spațiu public.

În mod teoretic și practic, quartzul rezistă temperaturilor ridicate. Cu toate acestea, nu este indicată punerea unei tigăi încinse (care poate ajunge și la 150 de grade Celsius) direct pe un blat din quartz compozit. De asemenea, nici expunerea sub flacăra directă pentru o perioadă îndelungată nu este indicată deoarece, deși este un material ignifug, acesta își va schimba proprietățile. Pentru o păstrare cât mai îndelungată a culorii și luciului, este indicat ca toate vasele fierbinți să fie puse pe un suport de răcire. Acest suport vi-l putem executa noi la cererea dumneavoastră din quartz compozit.

Blatul din quartz compozit nu trebuie tratat cu nimic special. Pentru curățarea lui nu este nevoie de nicio soluție specială. Cel mai ușor fiind de curățat cu o soluție pentru geamuri care să nu fie toxică.

Quartzul compozit este un material net superior atât granitului cât și marmurei. Fiind un material compozit, este mai ușor de manevrat și mai greu de spart/crăpat. De asemenea, cu ajutorul lianților și datorită densității mari pe care o are quartzul, nu se pătează la fel de ușor precum granitul sau, mai ales, marmura. De asemenea, granitul/marmura trebuie periodic impermeabilizate, pe când quartzul compozit își menține proprietățile timp îndelungat. Quartzul compozit este singurul material pe bază de piatră din care se pot face chiuvete din quartz compozit.

Un tabel de comparații se poate găsi aici.

Atât timp cât blatul este făcut dintr-o singură piesă, automat nu există îmbinări. Pentru blaturile care sunt în format L sau care depășesc dimensiunile unei lastre vor exista îmbinări. Aceste îmbinări sunt vizibile, dar sunt puțin perceptibile. Quartzul compozit este singurul material pe bază de piatră unde îmbinările sunt aproape invizibile.

Ca mențiune generală, quartzul compozit este singurul material pe bază de piatră din care se pot executa chiuvete. Chiuvetele pot avea formatul clasic sau monolit (părând turnate cu blatul). Singura mențiune pe care o avem este că aceste chiuvete din quartz pot avea doar linii drepte, materialul fiind pe bază de piatră, astfel neputând fi curbate.

Quartzul compozit este un material mai scump decât granitul sau marmura, dar mai ieftin decât Corianul sau Hi-Macs-ul. El se situează în categoria de materiale medii ca valoare.

Prețul quartzului compozit este stabilit în funcție de culoare, producător și gradul de dificultate al prelucrării (profilarea). În general, pentru a vă putea face o idee mai bună de preț, puteți folosi calculatorul nostru, formularul de cerere de ofertă sau contactul. Înainte de acestea, este indicat să vă stabiliți pe câteva culori pentru a putea face ofertarea mai rapidă și mai exactă.

Pentru montaj, în cele mai multe cazuri, răspundem noi. Dacă este o cerere explicită a clientului sau sunt variabile din prisma cărora noi nu putem asigura montajul, ajutăm cu explicațiile necesare în funcție de fiecare proiect în parte. De asemenea, avem cererea deosebită ca noi să facem și măsurătorile finale astfel încât să avem un montaj cât mai exact și cât mai ușor.

Lucrări puteți vedea atât pe pagina de lucrări, pe profilul nostru de Facebook sau urmărind canalul nostru de Youtube.

Dorești să ne mai adresezi întrebări?

Sună acum și discută cu un consultant!

5% reducere la toate produsele SUPER DISCOUNT
doar în luna martie!