Întrebări frecvente

Ai întrebări?

Noi avem răspunsuri

Citește aici răspunsuri la cele mai întâlnite întrebări

Quartzul compozit este o piatra compozita care este rezultatul unui  proces de amestecare in care ingredientul principal, quartzul, care se regaseste in proportie de 95% in compozitia produsului finit si este combinat cu rasini polimerice, pigmenti de culoare si alte tipuri de elemente de decor (EX: oglinda).

Quartzul care reprezinta de fapt baza produsului finit, quartzul compozit, este unul din cele mai dure minerale din natura, cu o duritate apropiata de cea a diamantului.

Rasinile au rolul de a inchega compozitia sub forma unui material foarte dur, fara porozitati, calitate care ajuta la  prevenirea in totalitate a dezvoltarii bacteriilor pe suprafata de quartzului compozit si totodata confera materialului rezistenta superioara la pete si zgarieturi. Astfel, produsul finit ofera avantaje net superioare materialelor naturale cum ar fi granitul, marmura, onyxul sau alte roci folosite in amenajari.

Quartzul Compozit este foarte rezistent, dar nu indestructibil. Are o rezistenta mare la lovituri, zgarieturi, pete sau foc. Ca toate materialele insa, quartzul compozit poate suferi daune iremediabile de la agenti chimici foarte puternici, soc termic sau actiuni mecanice puternice (EX: lovituri).

Multumita compozitii de quartz natural, cu o duritate foarte mare, quartzul compozit are o rezistenta sporita fata de zgarieturi sau abraziuni. Tocmai din acest motiv, se poate taia sau toca pe blaturile de quartz compozit fara a folosi un suport de taiat, astfel incat sa se poata utiliza toata suprafata blatului ca blat de lucru pentru prepararea mancarurile preferate. Cu toate acestea, pentru a mentine cat mai mult stralucirea ca-n prima zi a blatului de bucatarie, este recomandat sa folositi un suport de taiere.

In clipa de fata quartzul compozit este materialul #1 in lume ca alegere a oamenilor pentru blaturi de bucatarie. El se poate folosi nu doar ca blat de bucatarie ci si pentru blaturi de bai (cu sau fara mobilier sub blat) baruri, pulturi, trepte, contratrepte, placare pereti si placari de pardoseala fiind unul din cele mai versatile materiale compozite. Dar in 90% din cazuri cel mai bine este pus in valoare la bucatarie sub forma de blat de bucatarie. Este unul din materialele cele mai rezistente si mai usor de intretinut.

NU. Quartzul compozit este un material ce are in compozitie 93-95% quartz si este un material de natura organica, quartzul fiind un material in totalitate natural. Materialul in sine este antibacterian astfel nepermitand dezvoltarea bacteriilor sau a microbilor, ceea ce il face un material ideal pentru orice locuinta sau spatiu public.

Blaturile din quartz compozit au capacitatea de a rezista petelor normale de vin rosu, sfecla, lamaie, otet si alte produse care se gasesc in bucatarie. Cu toate acestea quartzul compozit nu poate rezista produselor chimice care in mod normal nu au ce cauta in bucataria traditionala. Blatul din quartz compozit dupa montaj este curatat de echipa noastra cu acetona industriala.

In mod teoretic si practic quartzul rezista temperaturilor ridicate. Cu toate acestea nu este indicata punerea unei tigai incinse (care poate ajunge si la 150 de grade Celsius) direct pe un blat din quartz compozit. Deasemenea nici expunerea sub flacara directa pentru o perioada indelungata nu este indicata deoarece desi este un material ingnifug, acesta isi va schimba proprietatile. Pentru o pastrare cat mai indelungata a culorii si luciului este indicat ca toate vasele fierbinti sa fie puse pe un suport de racire. Acest suport vi-l putem executa noi la cererea dumneavoastra din quartz compozit.

Blatul din quartz compozit nu trebuie tratat cu nimic special. Pentru curatarea lui nu este nevoie de nici o solutie speciala. Cel mai usor fiind de curatat cu o solutie pentru geamuri care sa nu fie toxica.

Quartzul compozit este un material net superior atat granitului cat si marmurei. Fiind un material compozit este mai usor de manevrat si mai greu de spart/crapat. Deasemenea cu ajutorul liantilor si datorita densitatii mare pe care o are quartzul nu se pateaza asa cum granitul sau mai ales marmura o fac. Deasemenea granitul/marmura trebuie periodic impermeabilizate, pe cand quartzul compozit isi mentine proprietatile timp indelungat. Quartzul compozit este singurul material pe baza de piatra din care se pot face chiuvete din quartz compozit.

Un tabel de comparatii se poate gasi aici 

Atat timp cat blatul este facut din o singura piesa, automat nu exista imbinari. Pentru blaturile care sunt in format L sau care depasesc dimensiunile unei lastre v-or exista imbinari. Aceste imbinari sunt vizibile dar sunt putin perceptibile. Quartzul compozit este singurul material pe baza de piatra unde imbinarile sunt aproape invizibile.

Ca mentiune generala, quartzul compozit este singurul material pe baza de piatra din care se pot executa chiuvete. Chiuvete pot avea formatul clasic sau monolit (parand turnata cu blatul). Singura mentiune pe care o avem este ca aceste chiuvete din quartz pot avea doar linii drepte, materialul fiind pe baza de piatra, astfel neputand fii curbat.

Quartzul compozit este un material mai scump decat granitul sau marmura dar mai ieftin decat corianul sau hi-macs-ul. El se situeaza in categoria de materiale medii ca valoare.

Pretul quartzului compozit este stabilit in functie de culoare, producator si gradul de dificultate al prelucrarii (profilarea). In general pentru a va putea face o idee mai buna de pret puteti folosi calculatorul nostru, formularul de cerere de oferta sau contactul. Inainte de acestea este indicat sa va stabiliti pe cateva culori pentru a putea face ofertarea mai rapida si mai exacta.

Pentru montaj in cele mai multe cazuri, raspundem noi. Daca este o cerere explicita a clientului sau sunt variabile din prisma carora noi nu putem asigura montajul, ajutam cu explicatiile necesare in functie de fiecare proiect in parte. Deasemenea avem cererea deosebita ca noi sa facem si masuratorile finale astfel incat sa avem un montaj cat mai exact si cat mai usor.

Lucrari puteti vedea atat pe pagina de lucrari, pe profilul nostru de facebook sau urmarind canalul nostru de Youtube.