DEspre

Blaturi de bucătărie

din quartz compozit

Quartzul este un material foarte durabil, fiind rezistent la zgarieturi, pete și caldura. Suprafețele de quartz sunt antibacteriene datorita densitatii mari a materialului. Spre deosebire de granit quartzul compozit nu necesita tratare speciala nici la montare nici ulterior. Materialul poate avea mai multe tipuri de finisari acestea fiind lucioase sau mate unii producători oferind chiar si variante texturate.

Componenta quartzului este in proportie de 93% quartzi, restul de 7% fiind lianti si coloranti. Nota definitorie quartzului este indeosebi cuprinsa de bucatile mici de oglinda aflate in textura acestuia. Este de mentionat totusi ca nu toate variantele de quartz contin aceste bucati de oglinda.

Imbinarile intre doua placi de quartz compozit v-or fi vizibile avand in vedere ca acest material este pe baza de piatra. In general aceste imbinari daca sunt facute de oameni profesionisti vor fi foarte putin perceptibile vizual si tactil.

Trebuie mentionat faptul ca quartzul compozit este singurul material pe baza de piatra din care se pot face chiuvete incorporate in blat. Celelalte variante de montare a chiuvetei fiind pe blat sau sub blat. Insa nefiind un material termorezistent chiuvetele nu pot avea decat linii drepte si nu rotunjite.

Varietatea de culori mare a quartzului compozit pot ajuta clientii in luarea unei decizii mai rapide.

Cele mai mari avantaje ale blaturilor de bucatarie din quartz compozit:
– Nu se poate pata cu susbtante care se folosesc in bucatarie sau in casa in mod normal (EX: otet, lamaie, sfecla, vin rosu etc.)
– Rezistenta termica ridicata (ATENTIE!! nu este recomandata racirea vaselor de gatit direct pe blat indiferent de material)
– Nu necesita o intretinere periodica asa cum se intampla cu granitul
– Material antibacterian (avand norme de igiena europene)
– Placut la atingere si indeosebi placut vizual
– Se poate utiliza atat ca blat de bucatarie, baie, glaf cat si ca placare de trepte, pereti si pardoseli
– Garantie extinsa a materialului
Mai jos gasiti un tabel de comparatii pentru materiale pentru a vedea de ce quartzul compozit este cel mai bun material pentru blaturile de bucatarie
Pentru a afla costul blatului tau cel mai bine este sa intri pe pagina de calculator sau daca vrei sa iti usurezi viata cere o oferta rapida consultantilor nostri. Pentru cereri de oferte online iti stam la dispozitie NON-STOP.

Italia a fost in general piața dominanta in furnizarea quartzului compozit din 1980 pana in anii 2000. Creșterea economica a Chinei a schimbat piața drastic producând acum cea mai mare cantitate de quartz compozit. Se estimează că ar fi 100 de producători de quartz compozit doar in China. India deasemenea avea in jurul a 40 de producători in decembrie 2012. Compania privată spaniola Cosentino cu brandul Silestone si compania publică Israeliana Caesarstone sunt cele mai recunoscute branduri pentru quartz compozit. In România printre cele mai prezente pe piață autohtonă se afla brandurile Technistone si Cimstone. Quartzul compozit este vândut in principal in Nordul Americii si Europa ca blat de bucatarii, fiind considerat un produs din zona premiu.

Când este prelucrat, quartzul compozit, poate dezvolta silicoza datorită inhalării in timp indelungat a pulberilor cu conținut crescut de bioxid de siliciu liber cristalin. Riscul inhalării prafului de quartz poate fi minimizat luând măsurile necesare de precauție. Riscul dezvoltării silicozei este ridicat atunci când nu se foloseste nici un echipament de protectie.