Top 5 decorațiuni interioare învechite

Tendințele învechite pentru decorațiuni interioare din anii 2010 au avut perioada lor de glorie, în timp ce anii 2020 au dat deja naștere unei estetice moderne care fac ca decorațiunile deceniului trecut să se simtă învechite.

Iată cum îți poți reîmprospăta spațiul fără prea multe modificări și să păstrezi totuși piesele tale excepționale, cum ar fi cea mai bună canapea a ta pe care încă o îndrăgești.

Decorațiuni interioare vechi: tablourile cu texte

În ceea ce privește trendurile, în 2010 majoritate persoanelor voiau să adopte trendul care combină un stil rustic confortabil, tradițional cu accente curate și moderne. Pentru decorațiuni interioare, cele mai folosite erau tablourile cu diferite texte precum: „Live. Laugh. Love”. Desigur că la vremea lor erau extrem de drăguțe, însă acum și-au pierdut din farmec și se simt incredibil de simple și fără niciun rol.

Înlocuiți cu: opere de artă unice

Trendul acela rustic combinat cu modernul din zilele noastre nu trebuie să fie peste tot alb-negru sau texte caligrafice ca decorațiuni interioare. În schimb, cultivați o estetică multidimensională cu picturi antice în ulei, desene și imprimeuri cu tot felul de plante și flori. Cea mai bună artă de perete este care care te reprezință și îți place.

Nu vă faceți griji, nu trebuie să cheltuiți o avere  pentru o colecție de artă rară. Comandă desene personalizate (există o mulțime de persoane talentate) și caută printuri de epocă și picturi antice în ulei prin licitații online și magazine second-hand, unele dintre cele mai bune locuri pentru a cumpăra decorațiuni interioare de epocă.

Stilul anilor 1950

Stilul modern de la mijlocul secolului poate foarte bine să fie mai popular acum decât era în anii resprectivi. Ne-ar plăcea să avem un scaun Eames, dar piața de astăzi este suprasaturată cu totul încât putem găsi o multitudine de variante. În timp ce aspectul de la mijlocul secolului nu se va estompa niciodată complet, cel mai bine este să echilibrați modelele cu diferite stiluri, pentru a evita un aspect învechit.

Înlocuiți cu: obiecte curbate

Stilul de la mijlocul secolului favorizează formele unghiulare și minimalismul strict, dar este posibil să fie prea mult pentru zilele noastre. Pentru a aduce căldură contemporană acestui look retro, alegeți mobilierul cu picioare de susținere subțiri și cu forme curbate în locul celor cu forme drepte. Gândiți-vă la un taburet rotund, la măsuțe de cafea rotunjite și la canapele moi.

Nuanțele de gri

În vremuri tulbure culorile alese pentru decorațiuni interioare tind să fie influențate de acestea. Așa că nu este de mirare că griul a fost preferat de multe persoane în ultimul deceniu – și nu sugerăm că va dispărea. În 2021 una dintre culorile anului a fost chiar Ultimate Grey. Cu toate acestea, a fost combinat cu galbenul însorit „Iluminat” pentru a sugera că este timpul să echilibrați tot acel gri cu unele variații și să evitați una dintre tendințele învechite de decorare.

Înlocuiți cu: nuanțe calde

Nu trebuie să-ți dai canapeaua gri din cauza culorii, dar încearcă să-ți păstrezi spațiul într-o nuanță caldă, să nu arate prea rece prin introducerea de culori neutre calde. Gândiți-vă cum puteți introduce decorațiuni interioare în culori calde pentru a vă înveseli spațiul.

Imitație de mobilă veche

Dacă nu ești îndemânatic cu vopseaua, relaxează-te căci popularitate mobilierului care imită unul vechi se apropie de sfârșit. Finisajele rezistente la intemperii au fost o modalitate excelentă de a crea o senzație vintage, dar acum tendința exagerată se simte ca și cum ar fi doar o imitație (pentru că, ei bine, este).

Înlocuiți cu: vintage autentic

Mobila cu adevărat vintage este mult mai specială și va înfrumuseța spațiul mult mai bine decât imitația de mobilă învechită. În plus, este un sentiment extrem de plăcut să observi ușoarele urme și zgârieturi ale unui articol atât de vechi. Nu numai că acele mici defecte dau caracter unei piese, însă se vor integra foarte ușor lângă piese de mobilier mai noi, cum ar fi o măsuță de cafea dintr-un quartz compozit cu un aspect mai vechi.

Bucătăria (foarte) albă

Bucătăriile din ultimul deceniu au fost, într-un cuvânt, albe. Într-o eră a minimalismului, nimic nu se simțea mai curat decât o paletă strălucitoare de marmură de Cararra. Dar astăzi a devenit una dintre cele mai mari tendințe de decorare învechite pe care nimeni nu și-o mai dorește. Astăzi, aspectul de design al bucătăriei prea albe se simte puțin exagerat și dispare ușor-ușor dintre alegerile favorite ale oamenilor.

Înlocuiți cu: mobilă colorată

Deși ne plac destul de mult dulapurile colorate, optarea pentru o nuanță îndrăzneață poate fi prea riscantă pentru o investiție atât de mare pentru a schimba tot ce aveți în bucătărie. În schimb, adăugați note de culoare sub forma unei insule de bucătărie într-un roșu aprins sau a unui corp de iluminat colorat. Însă dacă tot vi se pare prea mult, alegeți culori neutre, cremoase precum lemnul natural pentru dulapuri.

Descoperă și alte articole

Obține acum un discount de 8% pentru luna octombrie!