Blat de bucătărie alb din cuarț compozit

Blaturile de bucătărie au devenit un “must-have” în locuințele moderne pentru proprietarii care vor să renoveze sau să construiască propria casă în 2022. Un blat de bucătărie din cuarț oferă un aspect și un stil care nu poate fi înlocuit de nicio altă suprafață.

În urma lecturii acestui articol veți descoperi cât de ușor se întreține cuarțul, avantajele, dezavantajele și tipurile populare de cuarț pentru blat de bucătărie care să fie avute în vedere.

Este ușor de întreținut?

Cuarțul apare în urma combinării unor bucăți sfărâmate de cuarț și alte pietre cu rășină de plastic. Astfel, un blat de bucătărie este realizat în fabrici, iar nu extras direct dintr-o rocă. Din compoziția unui blat de bucătărie din cuarț 90% o reprezintă cuarțul și doar 10% rășina de plastic, astfel încât se explică aspectul natural al blatului obținut. Totodată, fiind creat în fabrici și nu preluat direct din natură, cuarțul pentru mobilier se găsește pe piață într-o diversitate de modele și culori.

Un blat de bucătărie din cuarț compozit nu ar trebui folosit ca o suprafață pentru tăiat lucruri, însă motivul nu este acela că blatul va fi ruinat, ci cuțitul. Acest fapt este posibil întrucât cuarțul este imposibil de zgâriat, prin urmare blatul va arăta nou pentru ani de zile. Pentru aceste tipuri de blaturi nu este nevoie de nicio întreținere.

Se pătează ?

Alt avantaj în a alege pentru bucătărie un blat de bucătărie din cuarț este acela că nu se pătează – nici vinul roșu, nici lămâia ori cafeaua, nici chiar substanța de colorare alimentară nu îl pot păta sau decolora, iar asta pentru ca nu este poros, prin urmare nu absoarbe și reține substanțele vărsate.

Cum se curăță?

Se poate spăla ușor zilnic, cu ceva blând, de exemplu o lavetă cu săpun, chiar un șervețel de curățare. Nu ar trebui folosite substanțe de curățare abrazive și de albire deoarece nu este nevoie pentru a elimina petele sau murdăria. Pentru pete mai închise la culoarea, făcute de substanțe precum cele din markerele permanente, se poate curăța blatul și prin folosirea spirtului, în câteva minute el arătând ca înainte, fără pete ori modificări ale structurii sale.

Este rezistent la căldură?

Acest aspect poate fi considerat un lucru la care trebuie acordată atenție: un blat de bucătărie din cuarț poate fi deteriorat de o temperatură prea ridicată. Nu este vorba despre o ceașcă fierbinte de cafea, însă poate fi vorba despre o tavă scoasă din cuptor și așezată direct pe blat. Cu toate acestea, inconvenientul căldurii se poate rezolva ușor: trebuie așezat un suport care protejează blatul de temperatură sub obiectele fierbinți ce vor fi așezate pe el (întocmai cu situația în care pe blaturile care se distrug de la tăieturi se așază un suport special de tăiat).

Achiziționarea unui blat de bucătărie alb din cuarț este o idee bună?

Aceste blaturi sunt cu siguranță la modă în 2022 și popularitatea lor crește în acest deceniu datorită întreținerii facile necesare pentru a rezista la o cursă lungă alături de cei care le achiziționează.

Comparând prețul cuarțului clasic pentru reamenajarea bucătăriei cu cel al granitului se observa că cel dintâi este o idee bună, accesibilă și, în fapt, o investiție solidă.

Sfaturi la achiziționare

Atunci când un cumpărător se orientează spre cuarț, el ar trebui să solicite să ia o mostră acasă pentru a vedea cum arată în lumina propriei locuințe. Ceea ce pare a fi un cuarț alb obișnuit în showroom poate avea un aer aspru și rece în casa în care va fi amplasat. Multe blaturi sunt disponibile și în varianta cu finisare mată, însă cele polișate au un aspect mai curat.

În ciuda evoluției modei (de la bucătării albe la bucătării închise la culoare), blaturile albe din cuarț compozit au rămas în topuri. Ele arătau minunat în perioadele în care gloria designului aparținea albului total al mobilierului, însă arată în continuare interesant într-un trend în care contrastează cu diferitele culori și umbre ale bucătăriilor moderne.

Folosirea blaturilor de bucătărie din cuarț alb este o idee bună datorită rezistenței acestora la pete și zgârieturi. Cuarțul compozit iese în evidență într-un mod elegant, este extrem de dur și durabil și ușor de întreținut și de îngrijit.

Descoperă și alte articole

Obține acum un discount de 10% pentru luna iulie!