Amenajare bucătărie în forma de L

După cum sugerează și numele, o bucătărie în formă de L este formată din două rânduri alăturate de dulapuri. Poate varia în lungime în funcție de suprafața disponibilă și este potrivită atât pentru camerele mari, cât și pentru cele mici.

Cu o bună organizare, o bucătărie în formă de L va permite un flux de lucru confortabil și eficient. Mai multe de atât, ca trend actual se caută din ce în ce mai mult ca bucătăria să fie deschisă cu livingul pentru a crea un mediu mai sociabil. O bucătărie în formă de L oferă o aranjare sociabilă: în cazul unei întâlniri cu prietenii dvs. aceștia pot purta o conversație cu dvs. în timp ce le gătiți și se vor simți mult mai confortabil să-și ia ceva de băut din bucătărie fără să vă mai deranjeze.

Bucătărie în formă de L: lungimi diferite

Bucătăriile în formă de L pot fi foarte flexibile, în special în ceea ce privește poziția chiuvetei sau a oricăror unități înalte. Dar atunci când proiectăm o bucătărie în formă de L, cu lungimi diferite de perete, deseori căutăm să includem dulapuri înalte pe o spațiu mai scurt și cât mai departe de fereastră, pentru a nu bloca sursa de lumină naturală a camerei.

De exemplu, chiuveta și plita s-ar putea alinia în zona peretelui mai lung, în timp ce dulapurile înalte vor fi amplasate pe peretele mai scurt. Unitățile înalte pot include un frigider-congelator încorporat sau un cuptor.

În același timp, plita ar trebui amplasată spre capătul îndepărtat al peretelui mai lung (departe de colț). Acest lucru creează spațiul de pregătire necesar de fiecare parte a plitei și, de asemenea, permite spațiu de lucru suficient pentru o altă persoană. Principala excepție de la acest aranjament este dacă există o fereastră deasupra peretelui mai scurt; în acest caz, aspectul trebuie inversat.

În general într-o bucătărie în formă de L cu lungimi diferite considerăm potrivit dulapurile superioare deasupra peretelui mai lung. Acest lucru permite mai mult spațiu de depozitare decât ar fi pe peretele mai scurt. De asemenea, asigură-te că ceea ce folosești mai des și condimentele pentru gătit sunt la îndemână lângă plita pentru gătit.

Dacă nu există o fereastră, vă puteți poziționa dulapurile superioare după colț pe peretele mai scurt. Pentru a oferi senzația de spațiu aerisit, deschis, vă propunem să alegeți rafturi sau dulapuri cu uși din sticlă. Acest lucru dă impresia unei bucătării în ansamblu mai mare.

Bucătărie în formă de L: aceeași lungime

Acolo unde ambii pereți sunt aproximativ egali ca lungime, de obicei am propune poziționarea dulapurilor înalte pe același perete cu plita. Acest lucru eliberează spațiu de lucru în jurul zonei de chiuvetă de pe celălalt perete.

Pe peretele alăturat, sub zona chiuvetei s-ar amplasa de obicei un recipient de gunoi pe sub blat în partea stângă și o mașină de spălat vase în dreapta. Desigur, aceste aranjamente pot varia în funcție de gustul personal și, de asemenea, dacă că există adesea o fereastră pe unul dintre pereți.

Separați plita și chiuveta. Cu un aspect relativ asemănător, acestea au aproximativ aceeași lungime. Există, de obicei, spațiu pentru a separa chiuveta și plita în zone diferite. Întrucât spațiul principal de pregătire dintr-o bucătărie se află de obicei între chiuvetă și gătit, avantajul separării acestora este că face această zonă de blat cât mai generoasă posibil.

Profitați de spațiile din colț

Într-o bucătărie în formă de L, spațiul din colț unde cei doi pereți se întâlnesc poate fi greu de atins fără întindere și încordare. De asemenea, este dificil să-i vezi ce mai ai pe acolo. Drept urmare, acest spațiu de colț poate fi ușor irosit, pierzându-și potențialul, deoarece este pur și simplu prea incomod. Dar există soluții special concepute pentru a maximiza această zonă problematică.

Există opțiuni de depozitare pentru colțurile de bucătărie care sunt extensibile sau de tip carusel. Acestea vă vor permite să utilizați întregul spațiu pentru depozitare. La deschidere, se rotesc spre exterior și spre tine, făcând tot conținutul ușor de văzut și de accesat. Alternativ, opțiunea carusel de colț este mai mică și, în loc să se extindă spre exterior, rotește conținutul dulapului la 360 de grade și la îndemână după cum este necesar.

Dacă vă gândiți cum să amenajați o bucătărie în formă de L, nu uitați de acest dulap de colț și asigurați-vă că includeți una dintre aceste soluții în timpul planificării, astfel încât să puteți maximiza spațiul.

Amplasați o insulă de bucătărie

O insulă poate funcționa foarte bine într-o bucătărie în formă de L. Indiferent de tipul insulei, pe aceasta vă puteți amplasa plita sau chiuveta.

Cu chiuveta sau plita pe insulă, pe unul dintre pereți ar fi doar dulapuri înalte, în timp ce celălalt ar ține dulapurile inferioare. Astfel ați avea mai mult spațiu de lucru.

Dacă doriți să aveți și un cadru sociabil, insula bucătăriei ar putea avea câteva locuri cu scaune în spatele acesteia. Pe lângă asta, insula oferă, de obicei, spațiu de stocare suplimentar.

Bonus: alegeți o insulă de bucătărie din quartz compozit cu rezistență ridicată la zgârieturi, pete și căldură. Pe lângă asta, quartzul compozit este un material antibacterian foarte ușor de curățat. Noi vă propunem să alegeți o culoare îndrăzneață precum Starlight Brown care să pună insula în centrul atenției.

Descoperă și alte articole

Obține acum un discount de 10% pentru luna iulie!