6 trucuri ideale pentru un living mic

Să recunoaștem, majoritatea dintre noi avem un living mic care uneori pare mai mic decât este de fapt, așa că este important să învățăm cum să profităm la maximum de spațiul pe care îl avem. Când aveți o sufragerie mai mică, este cu atât mai important să fiți mai atent la articolele pe care alegeți să le cumpărați – fiecare va ocupa o parte din spațiu.

Există atât de multe idei de living mic, așa că ți-am restrâns lista de cumpărături la șase articole esențiale. Nici mai mult, nici mai puțin, aceste șase piese se vor combina pentru a forma un aspect care va îmbunătăți spațiul pe care îl aveți, astfel încât să vă puteți relaxa sau să dansați, indiferent cât de mică este camera dvs.

1. Canapeaua potrivită unui living mic

Indiferent de dimensiunea spațiului tău, canapeaua va fi punctul central al oricărei camere de zi, așa că este important să ai grijă de acest aspect. Începe prin a lua în considerare exact ce vrei. Vrei să îmbrățișezi confortul potențial al unui living mic cu o canapea mare sau vrei să te asiguri că există încă mult spațiu în cameră și să optezi pentru ceva mai mic?

Alege o canapea care are picioare mai înalte fiindcă aceasta va lasă mai mult la vedere podeaua și va da iluzia de spațiu mai mare.

2. Taburet multifuncțional

Maximizați spațiul într-un living mic investind în mobilier multifuncțional. Un taburet este un loc grozav pentru început, funcționează ca loc suplimentar pe care să stai atunci când oaspeții vă vizitează, creează un spațiu de depozitare suplimentar și, cel mai bine, un loc în care să-ți pui picioarele la sfârșitul unei zile lungi și obositoare după muncă.

Un astfel de taburet poate fi folosit ca alternativă pentru măsuța de cafea, adăugând pur și simplu o tavă deasupra pentru a găzdui plantele, cărțile și ceașca de cafea. Pur și simplu scoateți tava și repoziționați-vă taburetul în lateral pentru un spațiu suplimentar creat imediat într-un living mic.

3. Rafturile deschise

Nu există nicio îndoială că depozitarea este esențială pentru fiecare cameră din casă și asta include și depozitarea într-un living mic. Dar atunci când aveți un spațiu mai mic, poate deveni o muncă în plus pentru a avea suficient spațiu de stocare și a vă menține totuși un living mic deschis și aerisit.

Țineți dezordinea la distanță investind în unități de rafturi sau într-o bibliotecă de sine stătătoare. Folosiți rafturile de sus și de jos ca depozitare, folosind coșuri elegante din răchită pentru a depozita articolele care nu doriți să fie văzute de oricine. Lăsați rafturile din mijloc unde privirea cade în mod natural pentru a stabili o zonă de decor frumos amenajată.

Acest tip de rafturi sunt o idee grozavă pentru depozitarea pieselor decorative precum cărți, rame foto și plante. Optează pentru o idee de rafturi care să aibă aceeași culoare cu pereții tăi, astfel încât să se integreze în fundal și să facă spațiul tău să se simtă mai mare.

4. Covor mare

Una dintre cele mai frecvente greșeli de design este legată de dimensiunea covoarelor pentru un living mic. Mulți oameni aleg o formă de dreptunghi care să stea ca o insulă în mijlocul camerei, cu canapele și fotolii punctate la capetele covorului. Acest lucru, de fapt, creează mult prea multe linii în spațiul dvs. și va face camera dvs. să arate și să se simtă mai mică decât este.

Cel mai bun sfat este să ne asigurăm că plasăm covorul sub partea din față a canapelei. Acest lucru vă va reuni piesele cheie de mobilier. Pentru a evita ca spațiul să se simtă supraaglomerat, acordați covorului suficient spațiu față de perete, asigurându-vă că părțile laterale ale podelei se văd.

5. Iluminarea corectă

Iluminatul poate crea un avantaj sau un dezavantaj într-un living mic. Este util în special pentru adăugarea unei atmosfere primitoare într-un spațiu mic și pentru a delimita zonele specifice. De exemplu un lampadar funcționează perfect pentru a adăuga o strălucire de lumină în jos pe canapea, creând un colț confortabil pentru a te ghemui cu o carte bună într-o zi rece.

6. Opera de artă

În timp ce ați putea fi tentat să vă păstrați toți pereții fără nimic atârnat pe ei într-un living mic, agățarea unor lucrări de artă mari poate aduce acea culoare și personalitate fără a copleși total spațiul.

Rămâneți doar la imprimeuri mari ca idee pentru peretele din camera de zi, deoarece da, riscați să creați senzația de dezordine dacă grupați o mulțime de tablouri mai mici. Alegeți și o schemă generală de culori pentru a păstra aspectul coeziv și alegeți rame foarte simple, astfel încât aspectul general să fie curat și modern.

Dacă nu îți place să faci prea des schimbări în casă, află că o bucătărie alb-negru nu se demodează și vei fi mereu la modă fără să depui prea mult efort. Vezi aici articolul dedicat.

Descoperă și alte articole

Obține acum un discount de 10% pentru luna iulie!